RSS 2.0

rött hår - bu eller bä?
2012-01-31 21:00:00 | mode | Kommentera här! 1Var på salongen idag och tittade i lite färgkartor inför nästa färgning. Kommer att bli en mer casual och mörkare blond färg. Men jag funderar faktiskt på att färga håret rött. Nu menar jag inte djuprött-rött, utan mer kopparfärgat. Jag tycker att rött hår är så snyggt. Jag menar, Ebba Zingmark, hennes hårfärg är gudomligt snygg! Det går inte att neka. Men frågan är om man passar i det själv. Det skulle vara väldigt kul med någon mer utstickande färg. Fast om det går snett kommer det att var svårt att fixa till, tyvärr.En sak som faktiskt får mig att tveka är ögonbrynen. Hur skulle man göra med ögonbrynen?? Jag tycker inte att det skulle bli snyggt med bruna ögonbryn till ett rött hår. Eller?

Tåls att tänka på. Som sagt, nästa färgning blir bara en mörkare blond färg. Det röda snacket är fortfarande bara snack!

Vad tror ni? Skulle kopparrött kunna vara något?

jeansshopping
2012-01-31 19:55:19 | shopping | Kommentera här! 0Nu har jag klickat hem dessa godingar som jag har suktat efter ett antal månader nu. alltid när jag har tänkt at beställa dem så har de tagit slut i min storlek och då har jag lagt pengarna på annat. Men nu är de banne mig snart mina!

De är från Nelly, men är Cheap Monday jeans. Har ett par nästan likadana med hög midja, men svarta. dessa har helt tappat färgen och jag köpte helt fel storlek (alldeles för stor). Blev grundlurad eftersom de var megatighta när jag fick dem, men efter jag hade använt dem i några timmar blev de helt pösiga på rumpan och i midjan. Så om ni har tänkt att köpa dessa, köp en storlek mindre än ni brukar ha! Et tis från coachen.

Passade på att köpa dem nu eftersom jag fick pengar idag och för att det är fri frakt till och med idag. de är välbehvliga eftersom jag har två jeans som jag tycker om och använder hela tiden. Två par svarta.

Jag hoppas innerligt att dessa kommer att passa som en smäck!


ugnen från helvetet!
2012-01-30 17:00:00 | Våra koppar | Kommentera här! 1Såhär ser den koppen jag målade i fredags ut. Som jag nämnde tidigare så är det en av mina bästa koppar hitills. Eller ja, till och med bästa! Men jag får inte hoppas för mycket. Den kan lika gärna gå sönder i ugnen. Just nu är den bara torkad och ska först in i skröjbränning och sedan glasyrbränning (då alt kan hända).

Jag hoppades verkligen för mycket på min förra kopp som jag fick se idag efter den sista förödrande bränningen. Den är helt misslyckad! Glasyren har dragit ut färgen så att allt har blivit suddigt och helt förstört! Svårt att beskriva min besvikelse med tanke på att jag alltså har suttit och målat denna jävla kopp i ca 3,5 timmar helt förgäves! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅAAAAAAHHHH STÖRDA UGN! Humöret är inte på topp just nu.

PS. Koppen kommer att bli svartvit sen. Den är bara grå innan den har blivit bränd.godagens!
2012-01-30 16:27:28 | allmänt | Kommentera här! 0Nu är jag hemma från en inte allt för jobbig skoldag. Hade sovmorgon till 13.40 och en lektion efter det. Men nu börjar allvaret. Måste skriva klart en filosofil och engelska - läxa som jag inte har börjat på och lära mig 15 begrepp om samhällsekonomi som jag troligtivs aldrig kommer att lära mig. Samhälls är liksom inte min grej.

Bäst att sätta igång!


bloggpausen upphör
2012-01-28 19:18:13 | allmänt | Kommentera här! 0

Nu har jag tänkt att upphöra min bloggpaus. Ja, jag vet, jag har inte riktigt berättat att jag har tagit en bloggpaus. Men jag antar att ni är så smarta att ni förstår att jag har haft det. Så nej, jag har inte dött på något sätt.

Jag hoppas att ni inte har saknat mig allt för mycket, för då tycker jag synd om er. Men jag ska försöka att rätta till skadan! Det har hänt litegrann under bloggpausen:

- Har firat min födelsedag. Lite senare än tänkt eftersom jag blev sjuk. Men som man brukar säga, bättre sent än aldrig.

- Har försökt att lära mig min nya mobil. Har haft touch förut, så det är inte helt nytt för mig. Men det är inte riktigt samma sak ändå.

- Har köpt nya skor! Förjävligt (ursäkta språket) snygga, men jag har inte impregnerat dem än, borde göra det snart så jag kan använda dem.

- Har gjort en ny kopp. Tror att den kommer att bli en av de snyggaste jag har gjort (om den klarar av bränningarna utan att spricka och ha sig).

Välkomnar mig själv tillbaka till bloggvärlden!

min födelsedag
2012-01-17 23:06:06 | allmänt | Kommentera här! 2

Grattis till mig som både fyller år och har dragit på mig en megaförkylning på samma gång! Födelsedagen blev alltså inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men jag har haft (som tur var) en ny mobil vid min sida hela dagen. Tack världerns bästa föräldrar! ♥ Har även kunnat spendera mycket tid framför the show of all shows, Glee. Papa tog hem första säsongen till mig igår.

Madde kom förbi även om det är rena rama forsränningen ur min näsa. Fick några jättefina presenter. Den tjejen känner mig verkligen! Tack bästa Madde! ♥

Helt ok dag ändå!

proppad vecka
2012-01-15 21:53:17 | allmänt | Kommentera här! 1Nästa vecka radas det upp några intressanta datum. Är väldigt spänd över att se hur det har gått för vårt företag (och alla andra som går i min klass) i "bästa affärsplan" - tävlingen. skulle vara kul om någon av oss från Te3a kunde få lite utdelning! Och vad kan man säga? Att fylla år är ju inte det pjåkigt det heller och sedan få fira den (lite senare) med världens bästa tjejer! Underbart!

En spännande vecka med många möjligheter!


uppdatering: bakar bullar
2012-01-15 13:28:24 | allmänt | Kommentera här! 1
fredagen den 13:onde
2012-01-13 19:27:07 | allmänt | Kommentera här! 0Blev en lång fredag för mig. Började måla på en kopp på "estetiskt val" - kursen ca 14.10 och var klar 17.40. Så 3½ timme tog det innan jag var klar. Om man har bestämt sig för att måla måste man avsluta det också helt enkelt. Men jag klagar faktiskt inte, även om jag verkar ha en tendens att bara göra mönster som tar fasansfullt lång tid att måla. En ambitiös förbannelse I guess!

Eftersom det är fredagen den 13:onde hände det två missöden idag:

- När jag skulle köra i en rondell (tog bilen till skolan) imorse släppte bakhjulen och jag började sladda. Lugn och "erfaren" som man är så klarade jag det som jag är ute och sladdar hela dagarna långa. Men jag måste säga att mitt hjärta dunkade lite extra hårt ett tag efter det.

- En kopp med ett jättesnggt mönster fick det som den inte fick få, sprickor. I detta fall är det ingen fara för koppen, den kommer inte att gå sönder eller liknande, men den är såklart inte lika snygg.

Tycker att jag har klarat mig rätt så bra idag ändå. Fast kvällen är inte över än! Bäst att hålla sig på vakt!

magiska ASOS
2012-01-12 20:00:00 | mode | Kommentera här! 0Alltså, ASOS är ju underbart! Deras rea måste vara en av de bästa! Inte som H&Ms fattiga rea där allt ser helt mysko ut. På ASOS rea finns det såklart plagg som man undrar hur de tänkte när de gjorde dem. Men mest är kläder som har kostat alldeles på tok för mycket och inte sålt pågrund av det.

Den här klänningen tycker jag ser helt magisk ut. Enkel, rak med de lilla extra. Kostar ynka 200 kronor och skulle sitta finfint att ha i garderoben (och på sig såklart!). Fast den tar hela tiden slut i min storlek, tyvärr. ska hålla mig uppdaterad varje dag för att se om den kommer in i min storlek igen. Ibland kan de göra det även om det är på rean. Jag hoppas innerligt att det är fallet!

mina första dagar
2012-01-12 17:57:38 | allmänt | Kommentera här! 1Vad har hänt de första skoldagarna? Här kommer en sammanfattning av några händelser denna vecka:

- Har haft väldigt svårt att somna två nätter i rad. Brukar somna bums efter jag har läst litegrann (vid 10-tiden ungefär). Men nu de två senaste nätterna har jag inte somnat föränn mellan 11 och halv 12. Väldigt ovanligt för mig. Och vet ni varför? Nej såklart inte, annars hade det varit lite läskigt. Jag har inte somnat för att jag har haft kreativitetshjärna. Har kommit på typ 20 mönster till kopparna under de senaste två sömnlösa kvällarna och har därför inte kunnat somna.

- Har, som tidigare sagt, låst in min nyckel i skåpet. Not my brightest moment! Var tvungen att gå ute utan jacka när det var ca 7 minusgrader. Ingen hit!

- Har äntligen börjat förstå varför mina ögonfransar har blivit färre och kortare på ena ögat. det var från nyårs då jag försökte ta bort mina lösögonfransar. Hade alldeles för mycket lim och vips så satt ögonfransarna fast i limmet. Så när jag skulle ta bort dem så följde flera fransar med (kollade på lösögonfransarna idag och där kan man se några ögonfransar som sitter fast. Man är ju lyckad!

- Igår beställde vi min nya mobiltelefon som jag ska få i födelsedagspresent. Fast jag vet inte om det än, såklart. Så säg det inte till mig!

- Ugnen som vi bränner kopparna i gick sönder idag (andra gången). Fick nästan en mental breakdown när jag tänkte på att en kopp med mitt mest lyckade mönster är där inne på glasyrbränning. Det sved lite i hjärtat måste jag säga. Men enligt Karin (min lärare) så ska dset inte vara något problem. But we'll see about that!

- Har börjat få lite ångest över att jag bara har en termin kvar på gymnasiet. Vad i hela fridens dagar ska jag göra när jag har gått ut. Tycker om att ha rutiner och folk som bestämmer scheman åt mig. Att alltid veta var jag ska och när jag ska göra vissa saker.


ett litet steg på vägen
2012-01-11 21:15:18 | Teknik - inredning & design | Kommentera här! 0Foto: Ung företagsamhet

↑ En bild på mig när jag jobbar med en kopp. Koncenterad eller vad??

Lyckades med att låsa in min nyckel i skåpet idag. Tro det eller ej så är det bara andra gången under hela min gymnasietid. Lite sjukt med tanke på att jag är en ett jättebra exempel på en "glömma nyckel eller lägga nyckeln i jackan och låsa in den innan jag hinner tänka på vad jag gör - tjej". Borde skaffa kodlås, men jag har inte ett så bra minne så det skulle bara se ut som att jag försöker knäcka någon annans kodlås eftersom jag skulle glömma bort min egen kod hela tiden. Så som en slutsats kan jag väl säga att jag är en "inte ha något lås på skåpet eller inte ens ha ett skåp - tjej".

Gjorde lite övertid på skolan, som vanligt, för att fixa litegrann på en kopp. Men missförstå mig inte. De är kul att jobba med kopparna, det är därför jag stannar längre. Dopade även en kopp i glasyr, så den ska vara klar på fredag! Spännande!