RSS 2.0

panderad fisk á la Linn
2013-06-28 13:35:10 | allmänt | Kommentera här! 0

 
Fick njuta av en riktigt god lunch idag. Inga snabbnudlar här inte! Kokade fullkornsris (mycket godare än vanligt ris och nyttigare såklart), gjorde egen panering till torsken och blandade ihop en guacamole! Snabbt, enkelt och jättegott!
 
Idag går jag på min jour och jobbar till eftermiddagen imorgon. Kommer sedan att spendera hela kvällen inne i Skellefteås kärna, på Stadsfetsen! Kommer dock inte att vara inne på området.Var lite för snål detta år och köpte ingen biljett. Men jag kommer att spendera tiden inne i centrum ändå tillsammans med några goa människor. Blir kanske ett åk på tivolit också!
 
Ha en bra helg!
 

hemklickat
2013-06-27 21:26:00 | beställning | Kommentera här! 0

 
Har två beställningar på rulle från ASOS. Kommer att anlända i postlådan nästa vecka. Skorna, jeansen och bikinin är efterlängtade och välbehövliga. Mina converse ser ut att vara hämtade på soptippen, min nuvarande bikini har blivit missfärgad av den röda färgen jag har i mitt hår och när det komer til jeans har jag typ två par som jag skiftar mellan. Så ja, det är mycket uppskattade paket som är påväg!
 
Tack för att ASOS finns!

en liten summering
2013-06-25 22:47:00 | allmänt | Kommentera här! 0

 
Oj vad tiden går fort! Snart är det ju till och med slut på juni månad som börjar ge riktigt härligt väder uppe i, vanligtvis kalla, Norrland. Jag har hunnit med rätt så mycket under den här veckan och är rätt så slut nu. Det är tur att jag är ledig imorgon. Kommer troligtvis sätt min ej solkyssta rumpa på moppen och köra till stranden för att bättra på den obefintliga brännan. Men det beror på om vädret godkänner det.
 
Under den senaste veckan har jag hunnit med att..:
Jobba 
Fira midsommar med goa människor
Äta god mat med familjen
Vara med vid sjösättning av farmors båt
Inviga den svenska stranden
Sova igen de timmar jag har förlorat under stressiga jobbartider
Jobba ännu mer
 
En riktigt händelserik vecka!
 
 

stockhomsresan: blås&knåda
2013-06-20 16:30:00 | bilder | Kommentera här! 0

 
 
Tredje stoppet på vår konstresa var på blås&knåda. De hade fantastiskt fina verk där! Allt från speciella bruksföremål till skulpturer till abstrakt konst. Om jag inte hade varit en pank student hade det följt med mycket därifrån kan jag lova! 
 
Fick mycket inspiration när jag var där! Kände mig som hemma, även fast jag är miltals långt ifrån att besitta dessa utställares kunskaper. Kan kanske bli ett mål inför framtiden.
 

en trött onsdag
2013-06-19 16:15:00 | Game of Thrones | Kommentera här! 0

 
Inget klår melon + popcorn + några Game of Thrones - avsnitt efter ett lååångt arbetspass! Är så ovan vid att jobbar jour, så det tar ett tag innan jag återhämtar mig. Men förhoppningsvis ska jag hinna få en god natts sömn här hemma innan jag beger mig till ett nytt jourpass imorgon! 
 
Är inne på säsong tre! Ibland önskar jag att jag inte hade tittat på det så ofta, för det hinenr ta slut så fort! Men jag kan bara inte låta bli! 

egendesignat i inredningen
2013-06-19 12:32:01 | mina hantverk | Kommentera här! 0

 
Egendesignat tryck
Ofärgat bomullstyg
Svart tygfärg

Teknik: Tryck med kloss.
 
Det här kuddöverdraget gjorde jag under mitt år på Edelvik. Vi jobbade med egendesignade tryck och fick möjligheten att trycka ett eget tyg. Under processen så provade jag mitt tryck på en lite mindre tygbit för att känna mig säker inför det stora jobbet. Det provtrycket fick bli ett kuddöverdag till slut. 
 
Var till en början missnöjd över färgens ojämnhet, men nu gillar jag skiftningarna! Är mer orginellt och ser ut som ett hantverk. Vilket är riktigt dyrbart!

Fallen leaves
2013-06-18 18:35:00 | mina hantverk | Kommentera här! 0

 
Fallen leaves
Vit stengods-/porslinslera
Färgade lerangober
Helblank transparent glasyr
 
Teknik: Tryck med riktiga löv.
 
 

makeover: tie-dye shorts
2013-06-18 11:29:00 | inspiration | Kommentera här! 0

 
 
 
De här shortsen hade börjat bli grådassiga i färgen, så jag valde att bleka dem för att göra dem lite roligare! Skrynklade ihop dem till en boll och knöt ihop den med ett bomullssnöre (för att den skulle hålla formen i badet) och la den sedan ner i vatten med en rejäl skvätt klorin på det! Efter ett par timmar hade klorinet blekt bort den svarta färgen där kloret kunde ta sig igenom.
 
Det här är en superenkel teknik som inte kräver mycket arbetstid. Dessutom så vet man aldrig viken färg som framträder där kloret har blekt. Det är plaggets ursprungsfärg som kommer fram. I detta fall så var shortsen kopparbruna innan de färgades svarta. 
 
Om ni har några jeans eller shorts som ni vill ändra utseendet på så kan jag verkligen rekommendera den här metoden. Superenkelt!
 
 

surströmmingspremiär
2013-06-17 14:35:31 | allmänt | Kommentera här! 0

 
I fredags var det surströmmingspremiär för mig tillsammans med fina vänner! Det var lika gott som alltid och jag hoppas att det blir fler rundor den här sommaren än förra. Tror att jag åt det endast två gånger förra sommaren! 
 
One down, a lot more to go!

min balfrisyr
2013-06-13 18:38:00 | allmänt | Kommentera här! 0

 
Jag fick en fråga tidigare idag angånde vem det var som gjorde min balfrisyr. Jag tänkte att det kunde vara bra att göra ett inlägg om det, ifall det är någon annan som också undrar samma sak. 
 
Jag fick min balfrisyr gjord av GunMarie Olsson på Saxonz! Eftersom jag hade en så speciell klänning så ville jag inte ha en så dramatisk håruppsättning, men såklart ändå lite speciell (gillar det ovanliga). Så efter att ha tittat på inspirationsbilder och planerat litegrann med GunMarie kom den här frisyren fram! Innan baldagen hade jag egentligen inte en så konkret plan hur det skulle se ut i verkligeheten, men jag hade ändå ett hum. 
 
Frisyren blev sååå mycket finare än jag hade trott. GunMarie gjorde ett fantastiskt jobb! Fick kommentarer hela kvällen om hur fint det var och var jättenära på att vinna "kvällens frisyr" (de lottade mellan mig och en annan tjej). Jag praktiskt tagit grät när jag var tvungen att ta ut allt då jag skulle lägga mig! Om jag kunde å skulle jag gå runt med den frisyren dagarna långa.
 
Ifall du ska gå på balen i Skellefteå någon gång framöver, gör frisyren hos henne eller Elenor på Saxonz! 
 
Dessutom så kan du kika in på deras hemsida och facebooksida!
 
 

stockhomsresan: konsthantverkarna
2013-06-13 15:13:00 | inspiration | Kommentera här! 0

 
Det andra stoppet under vår konsttripp i Stockholm var hos Konsthantverkarna. Det fanns så sjukt mycket fint i  butiken. Om jag hade haft tid så hade jag tagit kort på allt, men det blev dessa hantverk som jag lade fokus på. Det är en salig blandning mellan konsthantverk, mindre bruksvänliga bruksföremål och bruksföremål som teoretiskt kan användas. 
 
Var och är fortfarande mycket imponerad över butikens höga standard och breda utbud!

sheer romance
2013-06-12 16:45:00 | mina hantverk | Kommentera här! 0

 
 
Sheer romance
Vit stengodslera
Vit underglasyrfärg
Helblank transparent glasyr
 
Teknik: Pensel, ristning med kniv.